Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ιταλία

Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ιταλία

Σε συνεργασία με το Linguistico Istituto Marco Polo, μαθητές κι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, μαζί με μαθητές κι εκπαιδευτικούς από το 9ο Γυμνάσιο Πατρών και το Πειραματικό Γυμνάσιο (Λάγγουρα) πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στη Φλωρεντία από 25-30/4/2017.

Τα τρία σχολεία υλοποιούν από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς Προγράμματα Αγωγής Υγείας με κοινό θεματικό άξονα την Commedia dell? arte κι είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με το ιταλικό σχολείο, όπου σε κοινή εκδήλωση παρουσία των Ιταλών και των Ελλήνων μαθητών και εκπαιδευτικών, τα τέσσερα σχολεία παρουσίασαν τρόπους δραματοποίησης, τους χαρακτήρες, σκηνές και μουσικές αποδόσεις, ενώ αντάλλαξαν ιδέες αναφορικά με αυτό το θεατρικό είδος. Μέσα από την κοινή αυτή δράση κατακτήθηκαν νέες εμπειρίες και προήχθη η δημιουργικότητα και η συνεργασία, ως αποτέλεσμα  της επικοινωνίας μεταξύ σχολείων διαφορετικής χώρας και διαφορετικού τύπου.

Οι μαθητές  επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν  στα Μουσεία και τα αξιοθέατα της Φλωρεντίας και της Σιένα, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους και κατέκτησαν νέες εμπειρίες, ερχόμενοι σε επαφή με το χώρο και την πόλη στην οποία ήκμασε η Commediadell? Arte.

Ένα από τα σημαντικά αποτελέσματα ήταν η μεταξύ των μαθητών των τριών σχολείων επικοινωνία που δημιούργησε  ισχυρούς δεσμούς φιλίας, όπως τα ίδια τα παιδιά είπαν στο τέλος του ταξιδιού, βάζοντας τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες και κοινές δράσεις.

Στην από κοινού μετακίνηση συμμετείχαν συνολικά σαράντα οκτώ (48) μαθητές και οι εκπαιδευτικοί Καδά Ελένη (ΠΕ02), Νούσα Ελπίδα (ΠΕ16.01), Γιαννόπουλος Αλέξανδρος (ΠΕ20), Παπαδόπουλος Γιάννης (ΠΕ02), Στεφανίδη Χρυσούλα (ΠΕ08) και Καμπύλης Νικόλαος (ΠΕ11).

Κάτω: Φωτογραφίες από το "ταξίδι"

Πρόσθετες πληροφορίες