Εκδήλωση για τη βία

   Την Τρίτη 9/3/2021 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μια εκδήλωση με αφορμή την 6η Μαρτίου που έχει οριστεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας , σχετική με τα περιστατικά βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνονται συχνά στο χώρο των  σχολείων και αντιμετωπίζονται πλέον ως κοινωνικό πρόβλημα, το γνωστό σε όλους μας "bullying".

Οι μαθητές του σχολείου μας και οι εκπαιδευτικοί "συγκεντρώθηκαν" στην ηλεκτρονική τάξη του διευθυντή του σχολείου κ. Κ. Σταυρόπουλου και παρακολούθησαν την ολλανδικής παραγωγής ταινία «Συγγνώμη-Spijt»,με θέμα ένα παιδί που δεχόταν bullying από τους συμμαθητές τους για την εξωτερική του  εμφάνιση.  Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για το θέμα, την οποία συντόνισε η φιλόλογος κ. Χαρά Γιαννακοπούλου και συμμετείχε το σύνολο των εκπαιδευτικών του σχολείου.

    Η συμμετοχή των μαθητών στη συζήτηση ήταν μαζική και ενθουσιώδης. Κατά γενική ομολογία η ταινία είχε αγγίξει τις ψυχές όλων. Το μήνυμά της ήταν σαφές: Η αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού μας αφορά όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, και ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Όσοι γνωρίζουμε την ύπαρξη του προβλήματος οφείλουμε να πάρουμε θέση και να βοηθήσουμε ο καθένας από τη δική του σκοπιά στην αντιμετώπιση και εξάλειψη αυτού του τόσο σύνθετου φαινομένου. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.

 Η αδιαφορία είναι συνενοχή!

Το σχολείο συναισθανόμενο την ευθύνη που έχει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών στο κοινωνικό αυτό πρόβλημα που εμφιλοχωρεί και στις σχολικές κοινότητες διοργάνωσε την σχετική εκδήλωση.

Οφείλουμε όλοι, εκπαιδευτικοί και κηδεμόνες , να διδάξουμε στα παιδιά μας τη συνεργασία, τον σεβασμό στην διαφορετικότητα, την ενσυναίσθηση, τη φιλία , αλλιώς κάποιος άλλος θα τους διδάξει τη βία.

 

 

Πρόσθετες πληροφορίες