Δράσεις 2014-15

  • Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 18:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, μετά από  πρόσκληση του Διευθυντή  προς τους γονείς, έγινε συνάντηση ενημέρωσης για θέματα λειτουργίας του σχολείου, αλλά και εκπαιδευτικά θέματα που σφορούν στους μαθητές. Παρευρέθηκαν καθηγητές του σχολείου οι οποίοι έλυσαν απορίες σε σχέση με το διδακτικό τους αντικείμενο. Ακολούθησε διάλογος και συνεργασία καθηγητών γονέων, για τρέχοντα θέματα της εκπαιδευτικής μας κοινότητας.

 

  •  Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 ημέρα αφιερωμένη κατά της παχυσαρκίας, έγιναν δράσεις (παρουσιάσεις, video, συζήτηση), με τον συντονισμό των καθηγητριών Παπαδάτου Δήμητρας και Κωνσταντίνου Βασιλικής.

 

  •  Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 11:00 έως 12:30, συμμετείχαμε σε τηλεδιάσκεψη με θέμα: "Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο", που διοργάνωσαν  το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το  Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Οι μαθητές έθεσαν ερωτήματα ηλεκτρονικά και ζωντανά και πήραν απαντήσεις από τους ειδικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

  •  Την Τρίτη 23  Δεκεμβρίου 2014 διοργανώσαμε μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή με το συντονισμό του Θεολόγου μας κ. Παντελή Γιώργου και την υποστήριξη των καθηγητών Πετσούλα Νίκου και Σαμπαζιώτη Ιωάννας.

 

  •  Την Τρίτη 20  & την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015, μετά από πρόσκληση του καθηγητή Φυκούρα Ηλία, στα πλαίσια του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, υλοποιήθηκε πρόγραμμα με θέμα "Τρόποι επιλογής" από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Αχαϊας. Το πρόγραμμα υλοποίησε η υπεύθυνη Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του κέντρου κ Γιιώτα Γεωργοπούλου. Έγινε προσέγγιση με βιωματικό τρόπο από τους μαθητές του θέματος της προσωπικής επιλογής και της αξίας που έχει στη ζωή τους.

 

  • Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2014 η Γ΄ Γυμνασίου παρακολούθησε πρόγραμμα διάρκειας δύο διδακτικών ωρών στο 12ο Γυμνάσιο Πάτρας, σε θέματα Διαφυλικής Αγωγής και Υγείας που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης & Αναπαραγωγικής Υγείας σε συνεργασία με το Κέντρο Οικογενειακού προγραμματισμού  της Β΄ Μαιευτικής Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στα σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης όλης της χώρας, με σκοπό  την ενημέρωση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων σε θέματα ζωτικής σημασίας για τη ζωή των μαθητών και τις σχέσεις γονέων ? παιδιών, όπως η αναπαραγωγική υγεία, η πρόληψη των πρόωρων σεξουαλικών σχέσεων, η πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων με ιδιαίτερη αναφορά στο AIDS και γενικότερα η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση με συντονίστρια την κα Καλλιόπη Τσεμπέρη,  σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης & Αναπαραγωγικής Υγείας.

 

  •  Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 διοργανώσαμε μια όμορφη γιορτή με εφορμή τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, με το συντονισμό του Θεολόγου μας κ. Παντελή Γιώργου και την υποστήριξη του μαθηματικού κ. Πετσούλα Νίκου.

 

  •  Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 είχαμε ενημέρωση σε θέματα πρώτων βοηθειών από το τμήμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου.

Δείτε περισσότερα για τους Σαμαρείτες εδώ

 

  • Την Τρίτη 13 Μαϊου 2015, το σχολείο μας πραγματοποίησε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, συγκεκριμένα έγιναν οι παρακάτω δράσεις:
Τελικός εσωτερικού πρωταθλήματος πινγκ πόγκ
Παρουσιάσεις βιωματικών δράσεων (project), από Α΄& Β΄ Γυμνασίου
Παρουσίαση Ευρωπαϊκού προγράμματος Escape
Παρουσίαση προγράμματος e-twining
Παρουσίαση προγράμματος ρομποτικής
Παρουσίαση περιβαλλοντικού προγράμματος

Στη συνέχεια ακολούθησε γιορτή από τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, με σατυρικά σκετς και τραγούδια

Κάτω: Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις

 

 

Πρόσθετες πληροφορίες