Previous ◁ | ▷ Next

Δράσεις 2012-13

 • Συμετείχαμε στην εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας, Ecomobility Week 2012-13. Δείτε εδώ και εδώ.

 

 • Φέραμε τον Γαλλικό κινηματογράφο στο Ψαροφάι!

  Το 11ο Γυμνάσιο Πάτρας, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (ΙFΑ), διοργάνωσε τετραήμερο προβολής γαλλικών ταινιών. Oι ταινίες που προβλήθηκαν ήταν:

  ·Παρασκευή 2/11/2012: "Η σουσουράδα" Κοινωνική ταινία του 2010 για όλη την οικογένεια, με τους Catherine Deneuve και G?rard Depardieu.

  ·Σάββατο 3/11/2012: "Νικόστρατος:ένα ξεχωριστό καλοκαίρι" Τρυφερή ταινία κατάλληλη για όλη την οικογένεια. Γυρισμένη το 2011, σε ελληνικό νησί. Με τους Emirkusturica, ThibaultleGuellec καιFran?ois-XavierDemaison.

  ·Κυριακή 4/11/2012: "Πες μου τ΄όνομά σου" Κοινωνική ταινία με κωμικούς τόνους, κατάλληλη για όλη την οικογένεια. Γυρισμένητο 2008, μετους Jacques Gamblin, Sara Forestier και Zinedin Soualem.

  ·Δευτέρα 5/11/2012: "Ο πόλεμος των κουμπιών" Κοινωνική ταινία, με ήρωες νεαρά παιδιά, κατάλληλη για όλη την οικογένεια. Γυρισμένητο 2011, μετους Eric Elmosnino,   Mathilde Seigner, Fred Testot. Mετά την προβολή της ταινίας, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον υπεύθυνο του Συμβουλευτικού Σταθμού Β/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας   κ. Ν. Παπαχριστόπουλο.

  Οι προβολές έγιναν στο χώρο του σχολείου και ώρες από  18:00 ? 20:00Δείτε δημοσίευμα εδώ.

Φωτογραφία επάνω: Από την προβολή της Κυριακής

 

Πάνω & κάτω: Από τη συζήτηση με τον κ. Παπαχριστόπουλο στην προβολή της Δευτέρας

Κάτω: Η αφίσα μας

 • Την Πέμπτη 15/11/2012, έγινε ενημέρωση προς γονείς και μαθητές, από τον επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πάτρας κ. Αντωνάκη, με θέμα: "Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του γυναικείο καρκίνου".

 

 • Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου του 2012, η φιλόλογος κ. Χαμακιώτη και οι μαθητές της  Β΄Γυμνασίου προσκάλεσαν την Πατρινή συγγραφέα κ. Σμυρλή Παναγιώτα, η οποία παρουσίασε το έργο της και έδωσε συνένεντευξη στους μαθητές.

Η μαθήτρια του Β4 Σταθοπούλου Μαρία δημιούργησε ένα μικρό αφιέρωμαγια τη ζωή και το έργο της κ. Παναγιώτας Σμυρλή. Δείτε το εδώ

 

Από τη συνέντευξη με την κ .Παναγιώτα Σμυρλή οι μαθητές του σχολείου μας καταγράφουν: Δείτε εδώ

 

 

 

 • Στις 19 Δεκεμβρίου του 2012 διοργανώσαμε ημερίδα υπό της αιγίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκ/σης Δυτικής  Ελλάδας,με θέμα "Εικονική πραγματικότητα και παιδϊ".

 

 

 • Τις παραμονές των Χριστουγέννων, μαθητές και καθηγητές, ενισχύσαμε το σημαντικό έργο που κάνει το Χαμόγελο του παιδιού, με τρόφιμα και άλλα είδη από το υστέρημά μας.


 • Από τον Ιανουάριο του 2013, η Πολιτιστική και η Περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου ξεκίνησαν κάθε δεύτερο Σάββατο απόγευμα, προβολή ταινιών στα πλαίσια κινηματογραφικής λέσχης.

Πρόγραμμα προβολών:

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013, "Τη νύχτα που χάθηκαν τα αστέρια"
Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013, "GLORY ROAD - Ο δρόμος προς τη δόξα

 

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013, "Τα παιδιά της χορωδίας"


 

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, "Το παιδί με το ποδήλατο"


 

 • Την Δευτέρα 25 Φεβρουσρίου του 2013, καθηγητές από το 1ο ΕΠΑΛ Πάτρας, ενημέρωσαν τους μαθητές της Γ΄Γυμνασίου, για τους τομείς και τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ και απάντησαν σε ερωτήσεις μαθητών σχετικά με την επιλογή Λυκείου. Δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο εδώ

 

 • Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013, πραγματοποιήθηκε δράση με θέμα την Ενδοσχολική Βία. Συντόνησαν οι καθηγήτριες κ. Βλάχου και  κ. Χαμακιώτη με το 15-μελές του σχολείου. Προβλήθηκαν επιλεγμένα video σχετικά με το θέμα και ακολούθησε ανοιχτός διάλογος όπου συμμετείχε όλο το σχολείο.

 

 

 • Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013, μετά από πρόσκληση των Γυμναστών μας, της κας Παπακωνσταντοπούλου και του κ. Σπυρόπουλου, ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδος και νυν προπονητής Ping pong, κ. Ζήκος Σωτήρης, ήρθε στο σχολείο μας και μύησε τους μαθητές στη μαγεία του επαγγελματικού Πίνγκ Πόνγκ. Έδωσε αγώνα επίδειξης και δίδαξε τις τεχνικές του αθλήματος!

 • Με την υποστήριξη των καθηγητών κου Μοδέ και κας Σταθούλια, συμμετείχαμε στο GRAND PRIX Φυσικής που διοργάνωσαν οι σχολικοί σύμβουλοι Φυσικής του νομού μας. Το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 η ομάδα που προκρίθηκε, αποτελούμενη από τους μαθητές της Γ΄, Βασιλόπουλο Παναγιώτη και  Αναστασόπουλο Ηλία, καθώς και τον μαθητή της Β΄ Τιμπιλή Φίλιππο, πήρε μέρος στους τελικούς και κατετάγει  9η. Κατά γενική ομολογία ήταν μια εξαιρετική εμπειρία.

 • Συμμετείχαμε στη δράση της WWF σε θέματα ευαισθητοποίθησης των μαθητών σε σχέση με την εξοικονόμηση ενέργειας. Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 το τμήμα Γ1 πήρε μέρος σε βιωματική δράση ευαισθητοποίησης με τον συντονισμό της κ. Δεδάκη Μαρίας, μέλους της WWF. Οι μαθητές πρότειναν και το  σχολείο δεσμεύτηκε να υιοθετήσει την πρότασή τους, για ανακύκλώση υλικών τη νέα σχολική χρονιά.

 • Την Πέμπτη 18 Απριλίου του 2013, μετά από πρόταση της Ομοσπονδίας Γονέων, διοργανώσαμε σε συνεργασία με το σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, συζήτηση, ενημέρωση με αντικείμενο την κρίση που βιώνουμε και τρόπους για να την αντιπαρέλθουμε. Εισηγητές ήταν ο κ. Σμυρνής Χρήστος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Αχαΐας, ο οποίος ενημέρωσε τους γονείς για την πρωτοβουλία της  Ομοσπονδίας που με τη βοήθεια της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών έχει αναλάβει την υλοποίηση ενός προγράμματος δωρεάν διάθεσης τροφίμων, και ο κ. Δουκλιάς Κώστας, κοινωνιολόγος, ο οποίος ανέλυσε από κοινωνιολογική άποψη την κρίση που βιώνουμε και πρότεινε τρόπους εξόδου από αυτήν. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

  • Το Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου του 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, στις 19.00 μμ, πραγματοποιήσαμε εκδήλωση λόγου και μουσικής με θέμα: Ο Θεός στον οποίο δεν πιστεύω?
   «από τα στερεότυπα, στη μωρία του Σταυρού και την έκπληξη της Ανάστασης»
   .
   Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο Μανώλη και σε όσους τον στήριξαν.
   Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι καθηγητές: Χριστόφορος Γ. Παπασωτηρόπουλος (Θεολόγος) και Σοφία Ν. Σπανογιάννη (Γαλλικών). Στο τεχνικό και ψηφιακό σκέλος βοήθησε ο Α. Γιαννόπουλος (Πληροφορικής).

Πρόσθετες πληροφορίες