Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2017

Συμμετείχαμε στο Περιφερειακό διαγωνισμό Ρομποτικής Δημοτικών - Γυμνασίων - Λυκείων

 

Το σχολείο μας με συντονιστή τον καθηγητή Πληροφορικής κ. Γιαννόπουλο, συμμετείχε με 3 ομάδες, σε σύνολο 27 ομάδων Γυμνασίων, 10 δημοτικών και 3 Λυκείων που διαγωνίστηκαν, την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ Πάτρας.

Τρείς από τις ομάδες των δημοτικών σχολείωνθα εκπροσωπήσουν την περιφέρεια στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημοτικών WROHellas, 14 έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Γυμνασίων ενώ οι ομάδες των Λυκείων προκρίνονται απευθείας στον τελικό της Αθήνας (18/3/2017) λόγω του πιλοτικού χαρακτήρα του διαγωνισμού.

 Στα Γυμνάσια, στην κατηγορία που σημειώθηκε το αδιαχώρητο, τα ρομπότ των 27 ομάδων ακολούθησαντην «Πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου»,  που διέσχισε και κατέκτησε το γνωστό κόσμο της εποχής του. Η διαδρομή έγινε σε ένα χάρτη και τα ρομπότ, εντός διλέπτου,έπρεπε να ακολουθήσουν τη διαδρομή που «χάραξε» ο Μ. Αλέξανδρος ολοκληρώνοντας τις δοκιμασίες που θα συναντήσουν: πολιορκώντας την Περσέπολη και λύνοντας τον Γόρδιο δεσμό! Ακολουθεί  η κατάταξη των 14 ομάδων με το δικαίωμα πρόκρισης εκ των οποίων 2 είναι από την Ηλεία - 3o Γυμνάσιο Αμαλιάδας και Γυμνάσιο Λεχαινών - 3 από την Αιτωλοακαρνανία - 1ο & 2ο Γυμνάσια Μεσολογγίου και Παπαστράτειο Αγρινίου, ενώ τα υπόλοιπα 9 προέρχονται από την Αχαΐα: Γυμνάσιο ΚάτωΚαστριτσίου, 13ο Γυμνάσιο Πάτρας, 20ο Γυμνάσιο Πάτρας, 11ο Γυμνάσιο Πάτρας, Πειραματικό Γυμνάσιο Παν/μίου Πατρών.

Ακολουθεί η βαθμολογία των Γυμνασίων

 Φωτογραφίες στην εκδήλωση ειδικά για το γεγονός: https://www.facebook.com/events/1041253066020669/

Πρόσθετες πληροφορίες